Isnin, 29 September 2014

Colmar Tropicale Bukit Tinggi Pahang

Assalamualaikum dan selamat malam rodong2 sekalian.

     Upsss. Tetiba keluar bahasa pahang pulak. Haha. Efek baru balik bukit tinggi. Kui3. Alkisah kami berdua tetiba pergi sana. Puas memikir nak gi jalan mana yang dekat. Aku punya cadangan memula pergi putrajaya. Kot2 boleh fefèeling snap pic bebanyak kat sana. Tengok cuaca panas dgn sakit perut aku lagi. Aigoooo. Stress. Last2 sopiko lala cakap jom naik kete cepat. Kita g satu tempat. Dalam otak aku nie opkoslah jenjalan area kl jer. Muka blurrr jer kata ok. Dah masuk kete sumer dia cakap jom g cameron. Omg, terkejut tau. Buang tebiat ke apa. Aku follow jer lah. Otw jalan nampak signboard bukit tinggi n genting. Muncul idea, eh jom p bukit tinggi. Cameron cam jaoh jer. Hahaha. Aku cuma cakap ok dengan muka gembira. Kui3. Terus hilang sakit perut tue. Poyo jer.
    Untuk pengetahuan semua, nak masuk colmar tropicale nie kena bayar yer kawan-kawan. Korang bayar RM12 untuk dewasa. So, total kami berdua RM24. Oklah jugak. Tapi tasa macam tak berbaloi pulak untuk aku sebab aku datang pun dah petang. Mana tak nya aku gerak dari KL pukul 2.30 pm camtu pas makan kenduri. Masuk kejap jer. Tangkap gambar ala kadar pastu balik. Tapi oklah jugak sebab korang boleh rasa susasana ala french gitu. Tengok bangunan lah yer. So nice. Hehe. Dah tak payah gi french. Dah ada yang iras2. Jadi lah daripada takda kan. Info sikit dari Kl ke bukit tinggi nie takda lah jauh sangat rupanya. Dalam 48km camtu. Bolehlah kalau nak lari daripada kota metropolitan sebentar.
     So, berjayalah kitorang sampai bukit tinggi dengan jayanya. Yeehaaaa. Jom tengok gambar yang sempat snap.













Muka nak balik sebab sakit perut menyerang kembali. Hihihi. Kbye.

#ColmarTropicaleBukitTinggi
#24September2014
#Ahad
#WithMrMohdSoffiMohdTif

The End



1 ulasan:

  1. Patutlah nama blog budak kurus...hehhhe...
    Salam persahabatan...;-)

    BalasPadam